Maak kennis met Eindhoven

Eindhoven is de stad van Kennis. Eindhoven is de stad van het Maken, van de hightech maakindustrie. Design, kennis, technologie, ondernemerschap, samenwerking, vertrouwen. Dat is Eindhoven. Op Koningsdag Maakt niet alleen het koninklijk gezin Kennis met de stad, heel Nederland kan KennisMaken.

Maar eigenlijk ként iedereen Eindhoven allang. Technologie uit onze stad is al heel lang vertrouwd: of je nu auto rijdt, koffie zet in de keuken, op de bank hangt voor de tv, muziek luistert, de dokter bezoekt, het licht aandoet of met je telefoon in de supermarkt afrekent… Eindhoven is bij je. Al meer bijna 130 jaar lang.

Deze stad is een icoon van vooruitgang, waar technisch vernuft en creativiteit hand in hand gaan. Luchtfietserij, toekomstmuziek en droombeelden, daar houden we van. We begonnen met de gloeilamp en de radio, de eerste Nederlandse personenwagen. Nu doen we ook fundamenteel onderzoek naar fotonica, artificial intelligence en chiptechnologie. In internationaal hoog aangeschreven instituten.

Dankzij toekomstgerichte technologie en de doe-mentaliteit die hierbij past, werd Eindhoven de stad waar de toekomst wordt gemaakt. En levert als een van de drie economische kernregio’s een substantiële bijdrage aan de Nederlandse economie en daarmee aan de welvaart en het welzijn van onze samenleving.

Benieuwd naar het wat, hoe en waarom?
Hier nemen we je mee op ons avontuur